Vizita unui oficial UE de nivel senior in Republica Moldova solicita Guvernului incheierea cat mai rapida a unui acord cu Fondul Monetar International.

Publicat:21.06.2016, 16:24


Katarína Mathernová, Directorul general adjunct pentru Politica de vecinatate si Negocieri de extindere a Comisiei Europene, a vizitat Chisinaul in perioada 20-21 iunie pentru a discuta progresul in cadrul reformelor din sectoarele cheie, in special in sectorul bancar. 

In cadrul vizitei sale, Katarína Mathernová s-a intalnit in cadrul unor sedinte de lucru cu conducerea guvernului, cu guvernatorul Bancii Centrale si cu partenerii din cadrul institutiilor financiare internationale (IFI).

In contextul acestor sedinte, Katarína Mathernová a subliniat necesitatea unei implementari veritabile a reformelor incluse in Foaia de Parcurs privind agenda de reforme prioritare. Reformele structurale sunt necesare pentru beneficiul tarii si a cetatenilor acesteia. 

O atentie deosebita in cadrul sedintelor a fost acordata guvernarii in sectorul bancar. Katarína Mathernová a incurajat autoritatile sa incheie cat mai rapid un acord cu FMI, sa abordeze deficientele ramase in sectoarele bancar si energetic. Acest acord este necesar pentru reluarea finantarii suportului bugetar acordat de catre UE.