A fost protest astazi in fata sediului ANRE. Simpatizantii PAS si PPDA au cerut ca tariful la caldura sa fie redus cu 15 la suta. Manifestantii spun ca asta trebuia sa se intample inca in martie dupa ce s-a ieftinit gazul. Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a refuzat sa comenteze revendicarile.

Publicat:03.12.2018, 10:11


Cu pancarte in maini, mai multi membri si sustinatori ai PAS si PPDA au protestat astazi la ANRE unde au cerut reducerea tarifelor la caldura si preturile la  carburanti. Olga este pensionara si spune ca banii pe care ii primeste de la stat nu-i ajung sa achite facturile, asa ca este nevoita sa lucreze.

Olga BARSAN: “Am o pensie de 1300 de lei toti absolut merg la caldura. Sotul meu lucreaza, eu sunt nevoita sa lucrez ca sa pot sa achit facturile.”

 

“Eu m-am saturat sa platesc, eu am acasa doi copii, care bate la buzunar insasi tarifele la gaz. Ei au spus, dar nimic nu fac. Este un genocid social prin care multa lume pleaca peste hotare.”

Liderul Platformei DA sustine ca tariful la caldura trebuia modificat in aceasta primavara cand gazul s-a ieftinit cu aproape 20 de procente. Andrei Nastase afirma ca si pretul carburantilor trebuia modificat acum patru luni cand cotatiile titeiului au scazut cu aproape 22 la suta pe piata internationala.

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Exista posibilitatea ca sa fie modificate aceste preturi. Nu se intampla acest lucru, se astapta mai aproape de alegeri si acolo pe baza unui joc dintre  Plahotnic si Dodon a carui cumatru sta aici, este directorul ABRE, va veni cu micsorare electorala.”

Contactat de Pro Tv, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica a spus ca institutia nu comenteaza solicitarile protestatarilor.

Locuitorii capitalei achita pentru agentul termic 1122 lei/ Gca.