In acest an, ziua copiilor nu a aratat parca niciodata la fel de monoton. Epidemia a inchis mai tot ce inseamna distractie pentru ei, iar suvoaiele de ploaie au facut ca si o banala iesire la plimbare sa fie problematica. In schimb, s-a deschis gradina zoologica, luata cu asalt astazi de parinti si copii. Bucuria a fost pe masura asteptarii.

Publicat:01.06.2020, 19:08

Cu umbrele in maini si cu zambetul pana la urechi, copiii si parintii au venit, astazi, sa vada animalutele de la Gradina Zoologica, unicul loc de distractie care deocamdata si-a deschis usile pentru vizitatori. 

Entuziasmati, picii au uitat de toate si s-au adunat langa voliere.

“Eu vreau sa vad ursul negru. Cel mai tare imi place leul.”

“Cu trei copii nu putem sa stam numai acasa. Cadoul este iesirea in aer liber si plimbarea cu ei.”

“Ne-a placut cel mai mult sa urmarim ursii si lupii. Ele sunt frumoase, ne place mult sa vedem cum traiesc animalele.”

Intre timp, la ghereta cu popcorn si inghetata se facuse rand.

Vasile si-a scos la plimbare cei trei nepoti. Mama si tata muncesc, iar picii stau acasa. Acum fiecare iesire din casa este o bucurie pentru ei.

“Totul ne-a placut, putin timpul nu a tinut cu noi, dar plimbarea continua. Am analizat cu fetele ce fac animalele pe timp de ploaie.”

La o gura de aer curat, alaturi de sotie si fiica, a iesit si Alexandru. Spune ca practic tot timpul il petrece peste hotare, iar pandemia i-a unit familia. 

“O sa cumparam dulciuri si o sa preparam pizza mare acasa. Pentru mine acum e super. Stau acasa si eu, si copilul, petrecem mai mult timp inpreuna.”

“Demult nu am fost la gradina zoologica. Vrem sa vedem noua casuta a ursului. Asa o sarbatoare, nu mai conteaza ca ploua.”

Cei care voiau sa hraneasca animalele, la intrare se vindeau caserole cu mancare. 

“In cutiute sunt bucatele de morcov si mar. Pentru caprioare, purcelusi, gaini, animale domestice mai mult. Oamenii le cumpara, o cutie costa 5 lei. E un pret accesibil.”

Traditional, 1 iunie, ziua interntionala a copilului, este marcata in Piata Marii Adunari Naionale. In acest an cateva institutii au organizat concerte online. Iar la Institutul Oncologic din capitala, copiii internati acolo au putut urmari de la geam un concert.