Va sta o luna vis-a-vis de oficiul sau luxos. Urmatoarele 30 de zile il vor gasi pe Valerian Manzat intr-o celula la penitenciarul 13, adica exact peste drum de biroul luxos pe care si l-a inaugurat avocatul acum cateva saptamani. Judecatorii l-au plasat astazi in arest preventiv, iar Manzat spune ca va contesta decizia si ca nu ii este frica de conditiile de trai ce il asteapta dupa gratii.

Publicat:04.02.2017, 16:00


"Arestarea preventiva pe un termen de 30 de zile, cu calcularea termenului incepand cu 2 februarie 2017." 

Obisnuit cu o viata de lux, pe care a si afisat-o din plin pe retelele de socializare, Manzat spune ca zilele petrecute in izolatorul CNA nu au fost atat de crunte. 

Valerian MANZAT, AVOCAT "Normal, caldut, mancare”

Asa ca spune ca va rezista si in penitenciarul 13, aflat la o strada distanta de biroul sau luxos.

Valerian MANZAT, AVOCAT "Am mai vizitat penitenciarul.- Sunteti pregatit? - Psihologic da.”

Suspectat de escrocherie prin inselaciune, Manzat afirma ca s-a asteptat la o astfel de decizie. 

Valerian MANZAT, AVOCAT  "- Eu stiam din start care va fi rezultatul. De unde stiati? Domnul Pavliuc (n.red. judecatorul) pe nimeni nu elibereaza.” 

Potrivit procurorilor, Manzat ar fi estorcat 20 de mii de euro de la o clienta, promitandu-i ca va urgenta transferul sotului sau dintr-un penitenciar din Rusia in unul de la noi. Avocatul nu s-ar fi tinut de cuvant si ar fi incercat sa se ascunda de femeie pentru a nu-i da banii inapoi. 

Valerian MANZAT, AVOCAT "Odata ce este bon fiscal ca am incasat banii si este oficial, in cazul dat reiese ca toti avocatii din Republica Moldova vor fi trasi la raspundere penala.” 

Mariana BOTEZAT, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE "Dansul nu a eliberat vreun bon, vreun act care sa ateste ca ii reprezinta interesele.”

Procurorul sustine ca a fost nevoie ca avocatul sa fie pus dupa gratii, pentru ca exista riscul ca acesta sa se ascunda de oamenii legii. 

Mariana BOTEZAT, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE "Intru sustinerea arestului avem un contitnut de mesaje amenintari din partea avocatului precum ca daca o sa faci galagie, o sa urmeze consecinte.” 

O parte din cei 20 de mii de euro a fost recuperata.

Mariana BOTEZAT, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE "A transmis sub controlul nostru 49 de mii 950 lei, reisind din acest aspecte am ridicat obiecte pretioase pentru a recupera prejudiciul.” 

Este vorba de un Mercedes, un Porsche si o Skoda, care au fost deja duse la CNA.

Valerian MANZAT, AVOCAT "Niciun din automobilele ridicate eu nu sunt proprietar."

Mariana BOTEZAT, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE "Dinsul se folosea de aceste unitati de transport.”

Apararea lui Manzat spune ca va contesta decizia la Curtea de Apel. Avocatul a fost retinut joia trecuta. In 2015, Valerian Manzat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare, pentru ca ar fi inscenat un accident. Avocatul nu a stat insa nicio zi dupa gratii, pentru ca sentinta intra in vigoare dupa decizia Curtii de Apel, care avia urmeaza sa se pronunte.