Vicepremierul rus a fost intampinat la aeroport cu proteste. Cu drapele tricolore si mesajul Armata rusa afara, zeci de tineri din mai multe miscari unioniste si-au exprimat nemultumirea fata de vizita oficialului rus.

Publicat:05.07.2016, 13:10

Tinerii sunt nemultumiti ca vicepremierului rus i se permite sa intre in tara noastra, desi anterior acesta a facut mai multe declaratii jignitoare la adresa Republicii Moldova. 

Vlad GHILETCHI, PRESEDINTELE ODIP: “Domnul Rogozin a luptat in 1992 impotriva nostra. Si declarat ca daca ar avea ocazia ar mai face inco o data faptece lizeaza onorea fiecarui cetatean al RM. Nu este Binevenit nici el nici ceilalti care incurajeaza separatistii”.

Sergiu LASCU, LIDERUL MISCARII ”NOUA DREAPTA”: ”Protestam impotriva venirii unui criminal care impuscat in parintii nostri in Transnistria. Afara din tara toti criminalii si porcii”. 

”El repezinta interese straine aici pe teritoriul nostru”.

Tinerii i-au adus vicepremierului rus un buchet de flori legat cu o panglica neagra.

Ion PURICE, PRESEDINTELE CLUBUL STUDENTILOR LIBERALI: ”Am adus acest buchet sa-l transmitem lui Rogozin  sa-l duca sa- puna la monumental deportatilor din gara feroviara. Si acum armata rusa este pe teritoriul RM. Sa-si ia armata sa plecein Rusia”.

Desi a evitat protestatarii, la putin timp de la aterizare, Dmitri Rogozin a scris pe twitter ca a primit un mesaj din partea operatorului de telefonie mobila cu continutul:”Bine ati venit in Romania”.

Pentru vizita lui Rogozin, autoritatile au luat masuri sporite de securitate, iar capitala a fost impanzita de politisti.Dmitri Rogozin este oficialul rus ce si-a permis in trecut mai multe ofense la adresa tarii noastre. Anterior, a spus ca moldovenii ca "se comporta ca porcii" pentru ca nu sarbatoresc ziua de 9 mai, a comparat Republica Moldova cu un cotet de gaini, dar si cu un premiu intr-o cursa de soareci.