Protest cu scandal la primarie. Dorin Chirtoaca si-a iesit din fire si a injurat intr-o ciocnire cu un grup de protestatari, care s-a imbrancit cu politia pe holul primariei. Refugiatii din regiunea transnistreana venisera sa ceara autoritatilor sa execute o decizie a instantei fara sa mai solicite decizia Consiliului Municipal.

Publicat:31.03.2014, 09:16


Primarul a refuzat sa vorbeasca cu protestarii, de aceea acestia au incercat sa ajunga in biroul edilului. Asa ca s-au imbrancit cu politistii.  


Intr-un final primarul a iesit, iar discutia s-a lasat cu scantei. Partile nu s-au abtinut de la injuraturi. 


Cei cateva zeci de protestarii erau refugiati din regiunea transnistreana. Ei sunt nemultumiti ca primaria le-ar fi cerut sa plateasca pentru privatizarea apartamentelor primite de la stat, iar pretul ar fi de 300 de euro pe metru patrat. Locuintele au fost primite in 2009. Ei spun ca au atacat decizia autoritatilor la Curtea Suprema de Justitie si au primit castig de cauza. I-a enervat ca autoritatile au decis ca hotararea instantei sa fie votata si in consiliu municipal.


Potrivit primariei, cele doua blocuri, ridicate pentru refugiati in sectorul Ciocana, au fost construite din bani imprumutati de la Banca Mondiala. Iar apartamentele au fost date doar in folosinta, nu si in proprietate. Iar in contractele incheiate cu ei este scris ca locatarii sunt obligati sa plateasca in cazul in care vor sa le privatizeze. Primarul sustine ca pana la urma consilierii vor decide daca isi pot privatiza apartamentele fara sa plateasca.


Astazi si socialistii au protestat in fata sediului primariei. Ei s-au alaturat mai multor locatari de pe strada Cuza-Voda, nemultumiti de o constructie. 


Potrivit primariei, constructia blocului de pe strada Cuza-Voda a fost sistata si va fi reluata abia dupa ce firma va primi acordul locatarilor din preajma.