De 9 mai Igor Dodon nu va pleca la parada de la Moscova. Seful statului sustine ca prefera sa stea acasa, desi nu ne-a spus clar daca a fost invitat sau nu. Cat despre prestatia interpretei Valeria la Chisinau, presedintele nu ne-a zis cat il va costa recitalul.

Publicat:01.05.2019, 20:22

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „In acest an facem 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupatia fascista si evident trebuie sa fim acasa. - Ati fost invitat? - Anul viitor cand vor fi 75 de ani de la Victorie, probabil voi fi la Moscova. Noi din start am spus ca vom sta acasa.”

De fapt, administratia de la Kremlin a anuntat anterior ca, in acest an, nu asteapta niciun oaspete strain la evenimentele dedicate zilei de 9 mai. La Chisinau, insa, se anunta petrecere cu aceasta ocazie, iar presedintele o va aduce la noi pe cantareata rusa Valeria.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „- Din ce bani, cine isi asuma cheltuielile? - Va fi organizat de institutia prezidentiala, sub egida presedintelui, de campania nationala – Iubesc Moldova. - Cat costa prestatia Valeriei? - Campania pare un sac fara fund. - Si asta e bine, evenimente frumoase.”

Impreuna cu Valeria, pe 9 mai, pe scena, va evolua orchestra prezidentiala, dar si cativa artisti autohtoni. Concertul de la Chisinau va incepe la ora 19. Valeria va canta si la Balti, de la ora 14. In capitala, evenimentul se va incheia cu focuri de artificii. Pe 9 mai, unii moldoveni sarbatoresc Ziua Victoriei, iar altii – cea a Europei.