Este oficial. Vlad Plahotniuc detine patru televiziuni si trei posturi de radio. Desi de multa vreme se vehiculeaza ca aceste institutii media i-ar apartine, omul de afaceri a trecut pe numele sau companiile abia in aceasta saptamana.

Publicat:13.11.2015, 10:19

Vlad Plahotniuc a fondat acum 3 zile doua companii: General Media Group si Radio Media Group. Aceste firme detin patru televiziuni - Publika TV, Prime TV, Canal 2 si Canal 3 si trei posturi de radio :Publika FM, Maestro FM si Muz FM.

Potrivit anticoruptie.md, pana acum, acestea figurau ca fiind ale unor companii, inregistrate in zone off-shore. Modificarile au fost facute dupa ce, de curand, radiodifuzorii au fost obligati sa declare cine le sunt patronii si beneficiarii.

Documentele au fost prezentate astazi Consiliului Coordonator al Audiovizualului. In acte, Plahotniuc apare ca unic fondator al companiilor General Media Group, care are un capital social de 42 de milioane de lei, si Radio Media Group, cu un capital de 5 milioane de lei. Vlad Plahotniuc este unul dintre cei mai bogati moldoveni.  In ultima sa declaratie de avere depusa oficial pentru 2014, Plahotniuc a indicat doua apartamente, patru garaje, trei Mercedesuri dar si venituri de peste 30 de milioane de lei. Banii i-ar fi obtinut de la singura companie ce figura pana acum pe numele sau - Prime Management, la care actionar era si Andrian Candu. Anterior, jurnalistii de la Rise Moldova au scris ca Plahotniuc ar fi si beneficiarul companiei FinParInvest, care detine mai multe imobile, printre care hotelul Nobil, hotelul Codru, cafeneaua Guguta din gradina publica Stefan cel Mare, restaurantul Ghiocelul Dalb, dar si firma de paza Argus, o constructie din parcul Valea Trandarifirilor, un bloc pe de strada Bulgara, unde ar locui Vlad Plahotniuc si rudele sale, o statie PECO, doua apartamente intr-un bloc pe Stefan cel Mare, un depozit la Ungheni si cateva terenuri pe strada Tudor Vladimirescu.

Plahotniuc nu a comentat investigatia. Dupa arestarea lui Vlad Filat care l-a acuzat ca este autorul scenariului retinerii sale, Vlad Plahotniuc a declarat ca se retrage din politica, pentru a nu exista suspiciuni ca el ar exercita presiuni asupra organelor de drept. Anterior, el si-a depus si mandatul de deputat, pe care l-a obtinut in urma alegerilor din noiembrie 2014. Milionarul a fost parlamentar si in legislatura precedenta.

Astazi, i-am solicitat o reactie prin serviciul de presa al PD, insa nu am primit niciun raspuns.