Intr-o lume in care luxul este la mare cautare, era de asteptat ca industria destinata celor cu foarte multi bani si la fel de multe pretentii sa nu se rezume doar la haine, accesorii sau hoteluri de lux.

Publicat:14.08.2018, 08:44

Pentru superbogatii care dintr-un motiv sau altul nu au avionul personal, celebra companie Four Seasons a pus la punct un avion care depaseste orice asteptare. Totul este de lux, de la bautura, pâna la accesoriile care fac ca viata sa para mai frumoasa. Pretul unei calatorii prin lume cu avionul de lux este unul pe masura: o astfel de vacanta costa cât o vila.

O calatorie în lumea aventurilor. Asta le propune celebra companie Four Seasons clientilor sai cu dare de mâna. Pentru 138.000 de dolari americani, turistii care îsi permit sa plateasca acest pret pot zbura, la propriu, în lung si în lat peste tot în lume, într-o aventura de lux.

Calatoria include opt tari, pe care bogatii care îsi iau bilet le vor vizita într-o perioada de trei saptamâni.

Pentru o mica avere, turistii nu trebuie sa-si faca probleme legate de pierderea bagajelor, întârzieri ale avionului, daca prind sau nu legatura pentru un alt continent. Asta pentru ca întreaga excursie este asigurata de super avionul Four Seasons, iar cazarea se face la hotelurile de lux ale celebrei companii care are ca motto ideea de a duce luxul pe noi culmi.

Pretul unei astfel de vacante nu este însa deloc unul mic. Pentru cele trei saptamâni de vis, preturile pornesc de la 138.000 de dolari de persoana. Costul include transportul, cazarea, mesele si excursiile. Organizatorii promit aventuri cum nu traiesti pe oriunde. Spre exemplu, printre excursiile programate se regasesc o dupa-amiaza alaturi de gorilele din Rwanda si o cina privata la un templu din Kyoto, Japonia.Lux la 10.000 de metri altitudine


Avionul de lux operat de Four Seasons este un Boeing 757 reconfigurat, dar nu oricum. Înca de la prima vedere, mastodontul este, în mod clar, altceva. Pe orice aeroport ar ateriza, avionul Four Seasons atrage toate privirile. Vopsit în negru metalic, stralucitor pâna la cel mai mic detaliu, emana ideea de lux.

Iar daca exteriorul are darul de a atrage toate privirile, interiorul nu e cu nimic mai prejos si nu are nicio legatura cu cel al unui Boeing de linie.

Daca în „planurile' initiale, avionul prevedea 233 de locuri standard, acestea au fost modificate si transformate în doar 52 de locuri care se pot transforma în atu-uri cât se poate de confortabile. Spatiul pentru picioare este mai mult decât suficient, la fel ca si culoarele dintre scaune, pentru ca nimeni sa nu se simta deranjat de „vecinul' cu care împarte calatoria de lux. Lumina din avion este asigurata de leduri bicolore, alb-violet cu umbre de albastru deschis, care asigura o atmosfera de calm, iar curatenia este absoluta pe toate planurile.

Scaunele si pernele care le decoreaza, toate au fost asigurate de un brand de lux, la fel ca si parfumurile care împrospateaza atmosfera. Apa, vinul si celelalte bauturi servite la bord sunt dintre cele mai fine si cele mai scumpe, pentru ca turistii sa simta ca a meritat sa dea o avere pe calatoria de lux.

Astfel, în vreme ce în avioanele de linie, mâncarea este adusa deja preparata si e doar încalzita, avionul de lux beneficiaza de un chef cu experienta, care gateste mâncarea în aer, folosind un cuptor special adaptat pentru avion. Iar din meniu nu lipsesc homarul, caviarul sau orice alt preparat care se gaseste în restaurantele de lux de la sol.

Cosmeticele de baie sunt asigurate de celebra firma Bvlgari, iar fiecare pasager primeste un kit personal cu cosmetice. Cel pentru doamne include servetele parfumate, crema de mâini, balsam pentru buze, apa tonic dezinfectant pentru mâini, un kit dentar si pentru respiratie proaspata. În plus, domnii primesc si after shave sub forma de balsam sau gel, toate de firma de lux.

Reconfigurarea avionului a costat mult peste 15 milioane de dolari.


De la an la an, excursia e mai scumpa

Compania Four Seasons organizeaza excursii exclusiviste cu avioane private din 2012, dar abia în 2015 avionul care calatoreste prin lume sub brandul companiei a fost trimis în aer. Iar de atunci, excursia este tot mai scumpa. În 2015, costul calatoriei în jurul lumii a fost de 119.000 de dolari de persoana. Avionul a plecat din Seattle si a trecut prin Tokyo, Beijing, Insulele Maldive, Serengeti, St. Petersburg, Marrakesh si a revenit, dupa 24 de zile, la  New York.

Calatoria de anul viitor începe în 23 octombrie, iar punctul de plecare este orasul american Seattle. Traseul include Kyoto din Japonia, insula indoneziana Bali, insulele Seychelles, Rwanda, Maroc, Columbia, insulele Galapagos, iar punctul de sosire este Miami, Statele Unite ale Americii, pe 15 noiembrie 2019.

Anul viitor, pretul ajunge la 143.000 de dolari de persoana, iar cei care calatoresc singuri vot plati, conform companiei organizatoare, un supliment de 14.300 de dolari doar pentru ca sunt singuri si-si permit o astfel de vacanta.

Sursa FOTO – Four Seasons