Expertii europeni au apreciat din nou calitatea mezelurilor de la Rogob dupa o vizita la fabrica. Comisarul european pentru Sanatate si Protectia Consumatorilor s-a aratat impresionat de produse si este convins ca mezelurile corespund standartelor europene si pot fi exportate si in Europa.

Publicat:22.07.2014, 11:13

TONIO BORG, COMISARUL EUROPEAN PENTRU SANATATE SI PROTECTIA CONSUMATORILOR:  " Ce am vazut eu este foarte similar cu ceea ce am vazut la fabricile de producere europene. Unele reguli care sunt bine implementate aici tin de curatenie si igiena, prevenirea oricarui tip de contaminare. Procesul de productie din aceasta fabrica este un exemplu cum ar putea Republica Moldova implementa standardele necesare în întreaga lume. "


Fabrica de mezeluri Rogob s-a impus chiar din momentul inaugurarii drept una din cele mai moderne intreprinderi din tara. 

IGOR ROSCA, DIRECTOR ROGOB: " Noi am proiectat aceasta întreprindere dupa cerintele si standardele europene ca sa avem posibilitatea de a exporta anume în Uniunea Europeana produsele noastre. Noi astazi producem pe piata locala 35 de procente din volumul pe care am putea sa-l producem."

Vasile BUMACOV, MINISTRUL AGRICULTURII: "Noi suntem la o companie care a atins cele mai inalte standarde. Daca ar fi toate companiile din aceasta sfera asa bine pregatite, noi cu siguranta ajungem cu productia pe piata europeana."

Istoria intreprinderii ROGOB incepe in anul 1997, iar in 2013, intreprinderea a deschis cea mai moderna fabrica de mezeluri din Moldova, de model european, care corespunde  tuturor normelor sanitare si standartelor de calitate europene. Clientii pot procura mezelurile Rogob in peste 3400 de puncte de vinzare din intreaga tara, dar si in cele 8 magazine specializate din Chisinau.