Cel mai puternic break nemtesc, rivalul pe care Mercedes l-a "trecut cu vederea".

Publicat:15.02.2015, 07:46

In 2014, Prologue a fost cel mai spectaculos Audi si concept, totodata. Lumea a pariat ca e noul A9, fanii brand-ului asta asteptau. Un Audi care sa se bata 100% cu Mercedes S Klasse Coupe si chiar cu noul model Maybach.   

Acum, Audi se pregateste sa arate la Geneva cum arata varianta break a conceptului. Din schite intuim ca se aproapie mult mai mult de Mercedes CLS Shooting Break. Un segment in care Mercedes era singura. Pana azi.  

Nu exista inca detalii despre dimensiunile masinii, asa ca Prologue poate fi un break intr-o clasa mai mare sau poate fi chiar cel mai mare break de pe piata, in clasa lux. 

Prologue-ul sedan lansat anul trecut avea un pic peste 5 metri si 2 m latime.

Liniile caroseriei transmit si noul design pentru urmatoarele generatii de break-uri Audi. Schimbarea cuminte a design-ului a venit in compania germana odata cu Marc Lichte (noul sef pe design).  

Desi nu s-a pomenit nimic despre motorizari - pe langa gama standard de cai putere benzina si diesel -  un V8 de 4 litri si 600 de cai e optiunea perfecta pentru cel mai puternic Prologue.  

Interiorul nu este departe de ceea ce am vazut la Prologue-ul sedan, la fel de simplu, cu linii drepte si complet digitalizat (display-uri si functii cu activare pe display-uri si prin voce).