Pe ordinea de zi de astazi a executivului este inclus si proiectul Ministerului Muncii, care vrea sa instituie zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 si 31 decembrie 2018 - drept zile de odihna. In schimb, bugetarii le vor recupera in sambetele de 3 martie, 21 aprilie, 8 si 15 decembrie.

Publicat:24.01.2018, 07:52

Documentele spun ca obisnuitele zile libere de sarbatori ar putea fi completate, astfel incat moldovenii sa se bucure de mai mult timp petrecut acasa. Evident, orele ar urma sa fie recuperate. Planul autoritatilor vine dupa ce anterior cei de la Ministerul Muncii propuneau ca 8 martie si 1 mai sa fie zile lucratoare, proiect care in final a fost retras.

De exemplu, ziua de 9 martie care cade intr-o vinere in acest an ar urma sa fie declarata libera, pentru ca ulterior, weekendul care urmeaza sa completeze odihna. 

Alexandru GHETU, SEF DE DIRECTIE, MSMPS: “25 decembrie e zi de sarbatoare lucratoare si cade marti, 24 decembrie la fel zi libera pentru a crea salariatiloR o mini vacanta: sambata, duminica, luni si marti.”

 La fel s-ar putea intampla in ajun de Ziua Muncii si de revelion. Autoritatile cred ca astfel vor eficientiza munca bugetarilor.

*Poza simbol

VEZI SI: In 2018 bugetarii ar putea avea parte de 4 mini-vacante. Obisnuitele zile libere de sarbatori ar putea fi completate, astfel incat moldovenii sa se bucure de mai mult timp petrecut acasa - VIDEO