Vlad Filat, cercetat in stare de arest pentru presupuse actiuni de coruptie, nu face dezvaluirile promise pentru ca nu are incredere in justitie si le va pune doar pe masa unui procuror general cu adevarat independent.

Publicat:17.03.2016, 06:41

Declaratia a fost facuta de catre Igor Popa, avocatul fostului premier, in cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, scrie IPN.


„Clientul meu cunoaste informatie care se incadreaza in Codul Penal si pentru care termenul de prescriptie este de 10 ani. Nu este acum momentul potrivit ca sa dezvaluie aceasta informatie. Pentru noi este important sa aiba finalitate. Deja am depus o plangere impotriva lui Ilan Sor pentru declaratii mincinoase. aceasta plangere a stat 10 zile pe masa procurorului, care a respins-o in cele din urma. Nu vrem sa se intample la fel si cu aceasta informatie. admitem ca peste o perioada de timp lucrurile in justitie se vor schimba, insa daca a fost emisa o decizie definitiva privind neinceperea urmaririi penale, nu se mai poate face nimic”, a explicat Popa.

Potrivit aparatorului, Filat nu a luat niciodata mita de la Sor. „Nu trebuie de încurcat mita cu cadourile personale. Sor i-a strecurat lui Filat niste cadouri „otravite”, având scopul de a-l compromite si a-l face santajabil. La o aniversare de a lui Filat, Ilan Sor, fara ca sa comunice ceva, i-a lasat cheile unei masini într-o cutie neagra. Cadoul a fost refuzat”, a adaugat Igor Popa.


Avocatul a mai declarat ca nu exista probe care sa confirme vinovatia fostului premier si ca acesta nu este implicat în furtul miliardului: „Regina probelor în acest dosar este denuntul lui Ilan Sor. Initial, acesta declara ca suma totala a mitei ar fi 250 de milioane de dolari. În rechizitoriu figureaza 40 de milioane”

Potrivit lui Igor Popa conditiile de detentie ale fostului premier lasa mult de dorit. Mai mult, a fost plasat într-o celula cu un recidivist condamnat la 11 ani pentru pedofilie, care pe de asupra mai este si foarte bolnav.