Asa cum cere traditia, inainte de Ziua Recunostintei, presedintele Donald Trump a gratiat un curcan. Ceremonia s-a dat in gradina Casei Albe. Curcanul, care nu va ajunge pe masa de sarbatoare, are 17 kilograme si a fost ales castigator in urma unui concurs online.

Publicat:21.11.2018, 12:45

Mazare de 17 kilograme si Morcov de 18 kilograme, sunt cei doi curcani care si-au  disputat titlul de gratiat in cadrul unui sondaj realizat pe site-ul Casei Albe. Mazare a fost declarat castigator. Dar, cum a spus in gluma presedintele, scrutinul nu a fost lipsit de turbulente.

Donald TRUMP, PRESEDINTELE STATELOR UNITE:Castigatorul votului a fost decis in cadrul unor alegeri corecte si libere. Din pacate, Morcov a refuzat sa-si accepte infrangerea si a cerut renumararea voturilor. Concluzia e ca, Morcov, imi pare rau sa-ti spun, rezultatul nu s-a schimbat.”

Donald Trump si-a incheiat discursul cu un mesaj plin de speranta - adresat unei natiuni indoliate de incendiile devastatoare din California.

Donald TRUMP, PRESEDINTELE STATELOR UNITE:Natiunea noastra o duce bine. Am primit binecuvantare, dupa binecuvantare, dupa binecuvantare. Suntem foarte recunoscatori.”

Cu toate ca doar Mazare a fost oficial gratiat, nici Morcov nu va ajunge in oala de Ziua Recunostintei. Curcanii adusi tocmai din statul Dakota de Sud se vor bucura de “pensie” la o ferma din Virginia, unde au fost dusi si predecesorii lor - ca parte a unei traditii inceputa acum aproape trei decenii de presedintele George Bush Senior.

La finalul festivitatii, liderul american, prima doamna si mezinul Baron au parasit Casa Alba cu destinatia Florida, unde familia Trump isi petrece de obicei Ziua Recunostintei.