Cel putin sapte persoane au murit si peste 20 au fost ranite, joi seara, intr-un atentat cu masina capcana care a avut loc in orasul libian Benghazi.

Publicat:25.05.2018, 05:28

Potrivit unui responsabil local din cadrul serviciilor de securitate, citat de AFP, masina a explodat în apropierea Hotelului Tibesti, pe o artera comerciala unde viata nocturna este de obicei frecventata în cursul lunii sfinte musulmane de post a Ramadanului, a adaugat responsabilul sub acoperirea anonimatului.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdata. Dar responsabilul libian a acuzat „celulele teroriste în adormire care doresc sa trimita un mesaj potrivit caruia Benghazi nu este un oras sigur”, informeaza Agerpres.

Localitatea situata la 1.000 de kilometri est de capitala Tripoli se afla sub controlul Armatei Nationale Libiene (ANL) autoproclamate de omul puternic din estul Libiei, maresalul Khalifa Haftar, ostil guvernului instalat la Tripoli si recunoscut de comunitatea internationala.

Benghazi a fost teatrul unui dublu atentat la sfârsitul lui ianuarie soldat cu aproape 40 de morti. La 9 februarie, un nou atentat a facut un mort si circa 150 de raniti, de asemenea în fata unei moschei.

La aproape sapte ani de la revolta care l-a alungat de la putere pe dictatorul Muammar Gaddafi, Libia se confrunta cu lipsa de securitate si rivalitatile politice.

Orasul Benghazi a fost marcat de violente, în special împotriva reprezentantelor diplomatice si a fortelor de securitate. Un atac asupra consulatului american, la 11 septembrie 2012, a costat viata ambasadorului Christopher Stevens, precum si a altor trei americani.

În 2017, ANL a reusit sa elibereze ultimul cartier din Benghazi aflat în mâinile luptatorilor islamisti din 2014, dupa trei ani de lupte sângeroase.