Au trecut 3 ani de la tragedie, insa durerea din suflet nu a disparut. Sunt marturiile familiilor care au pierdut oameni dragi, aflati in avionul malaysian MH17, doborat in estul Ucrainei. Atunci, la bord se aflau 298 de persoane. Toti au murit in urma prabusirii aeronavei.

Publicat:17.07.2017, 16:14

"Ma numesc Evert van Zijtveld. Am pierdut 2 copii minunati, Frederique de 19 ani si Robert-Jan de 18 ani. "

 Parinti, copii, soti, frati si surori au rostit pe rand numele persoanelor dragi, care se aflau printre victime. Cu lacrimi in ochi, familiile si-au amintit de cele intamplate acum 3 ani si au depus flori la noua piatra comemorativa din apropierea aeroportului din Amsterdam. 

Alaturi de rude au fost si autoritatile olandeze, care au anuntat ca investigatiile continua, pentru a stabili circumstantele tragediei si pentru a aduce in fata justitiei pe cei care se fac vinovati.

O slujba religioasa pentru comemorarea victimelor a fost organizata la Donetk, acolo unde a fost doborat avionul, iar oamenii care locuiesc in apropiere au adus flori.

Avionul malaysian MH17 efectua o cursa de la Amsterdam spre Kuala Lampur. Anchetatorii olandezi afirma ca aeronava ar fi fost doborata de o racheta, produsa in Rusia si care ar fi fost transportata ilegal in Ucraina. Avionul s-a prabusit pe 17 iulie, 2014, iar toti cei 298 de oameni au murit.