Un cetatean italian, in varsta de 73 de ani, a ajuns in sapa de lemn dupa ce s-a indragostit nebuneste de o tanara din Gorj.

Publicat:10.08.2018, 05:14

Femeia de 30 de ani l-a convins pe acesta sa îsi vânda apartamentul din centrul orasului Milano, la jumatate de pret, desi valoarea casei era de aproape un milion si jumatate de euro.


Banii au fost însa virati în contul româncei, iar de atunci tânara s-a facut nevazuta. Barbatul a venit acum în România pentru a depune plângere si spera ca fosta lui iubita sa fie trasa la raspundere.


Cei doi s-au cunoscut în urma cu câtiva ani într-un bar de striptease din Milano, pe care italianul îl aproviziona cu bauturi alcoolice. Sotia acestuia murise de câtiva ani, iar barbatul s-a oferit sa o ia la el în gazda pe românca. Dupa câteva luni de relatie, fata, cu 43 de ani mai tânara decât iubitul ei italian, a început sa îi ceara bani, invocând tot felul de pretexte. Barbatul a cedat de fiecare data.

Francesco Thiela, reclamant: Întâi economice, fizice, morale, apoi ale parintilor, apoi boli de toate tipurile, avea atât de multe boli încât cred ca nici un spital nu le poate avea pe toate. Îi spuneam ca eu la vârsta mea nu am aproape nimic si cum e posibil ca tu la anii tai sa ai atâtea? Am tratat o cu atentie mereu.”

Românca si-a adus si mama în vizita de câteva ori la apartamentul din Milano, dar si iubitul pe care îl avea în tara si pe care îl prezenta ca fiind bodyguardul sau personal. Cu doi ani în urma l-a convins pe italian sa îsi vânda apartamentul de lux si sa se mute într-o locuinta cu o singura camera în care exista doar un pat si o masa, fara baie sau bucatarie. Banii din tranzactie au intrat însa în contul ei. Apoi, previzibil, fata a disparut.

Francesco Thiela, reclamant: “Nici nu am mai vazut-o, nici nu am mai auzit-o, a disparut complet.”

Oana Anghel, avocata reclamantului: “Aceasta doamna a avut rabdare 2 ani, 2 ani si jumatate, adica si-a alocat timp, si-a implicat familia, si-a chemat mama în acea locatie, Mi se pare mai mult decât premeditare, e o si o dovada de rabdare pentru ca a stiut ca în final suma aceea o sa i ofere un confort.”

Barbatul a depus plângere si a fost si audiat de procurorii din România.

Radu Bondoc, procuror Parchetul de pe lânga Judecatoria Târgu Carbunesti: Exista în lucru un dosar penal având ca obiect plângerea depusa de un cetatean italian, care a reclamat savârsirea infractiunilor de înselaciune si complicitate la înselaciune. Pâna în prezent nu s-au dispus masuri precedurale si procesuale, decât începerea urmarii penale în rem cu privire la aceste infractiuni.”

În prezent, italianul continua sa aprovizioneze barurile din Milano cu bauturi, dar pentru ca si-a vândut si masina de dragul iubitei, se foloseste de o...bicicleta. Între timp, spun el, trebuie sa îsi achite toate împrumuturile facute la banci si prieteni.