Canadienii aproape ca au epuizat stocurile de marijuana la doua zile dupa ce cannabisul a fost legalizat. In unele magazine se apeleaza la ajutorul politiei.

Publicat:19.10.2018, 10:02

Dupa ce sute de canadieni au ieşit pe strazi pentru a sarbatori legalizarea marijuanei şi au facut cozi la magazine, în unele zone din ţara nu se mai gaseşte cannabis de cumparat.

Alexandre, un tânar de 30 de ani, a stat miercuri în Montreal 7 ore la o coada pentru marijuana, la final nu a mai putut cumpara, clienţii au fost rugaţi sa plece iar poliţia a intervenit pentru a dispersa mulţimea fara incident, relateaza Metro.

Alţi tineri au fost şocaţi de preţurile relativ ridicate, de la 5 dolari canadieni (16 de lei) pe gram în Quebec la 18 dolari canadieni ( 56 de lei) în Saskatchewan ( centrul Canadei).

Înainte de a fi legalizata preţul mediu pentru un gram era de 6,79 dolari canadieni (19 lei).

”În mod normal nu fumez, dar am spus sa încerc pentru ca este o zi istorica pentru Canada” a spus miercuri Genevieve, în vârsta de 41 de ani. Joi s-a întors sa mai cumpere: ”Dumnezeule, este bomba!” a reacţionat ea.

În Ontario, cea mai populata provincie din Canada, au fost procesate în primele ore de la legalizare 38.000 de comenzi de marijuana în valoare de 750.000 de dolari, în timp ce în Quebec au fost 42.000 de comenzi atât online cât şi la magazine, depaşind toate aşteptarile.

Canadienii au sarbatorit pe strazi legalizarea marijuanei în scop recreativ

Dupa doua zile, magazine din mai multe provincii au început sa raporteze ca au ramas fara marijuana. Statisticile oficiale spun ca pâna la finalul anului în total 5,4 milioane de canadieni vor cumpara marijuana legal.

Sursa: Metro