Cea mai inalta statuie din lume a fost inaugurata in India. Aceasta are 182 de metri inaltime si a costat peste 400 de milioane de dolari. Constructia il infatiseaza pe primul ministru de interne al tarii, care a luptat pentru libertate si s-a dedicat bunastarii fermierilor.

Publicat:31.10.2018, 12:54

Statuia a fost inaugurata de catre premierul indian intr-o localitate din vestul tarii. Cu o inaltime de 182 de metri, aceasta il infatiseaza pe primul ministru de interne al tarii, cunoscut si ca ″Omul de Fier al Indiei″⁣. El a jucat un rol important in lupta pentru eliberarea nationala fata de Marea Britanie si a fost un lider popular care s-a dedicat bunastarii fermierilor. Ieri, in ziua inaugurarii, s-au implinit 143 de ani de la nasterea sa.

Costurile pentru ridicarea statuii au fost de peste 400 de milioane de dolari. A fost construita in decurs de trei ani si jumatate, iar la ridicarea sa au contribuit peste trei mii de muncitori, dintre care 300 au fost ingineri. O sosea de trei kilometri si jumatate va face legatura dintre statuie si un oras din apropiere.

Constructia este prevazuta sa reziste la o viteza a vantului de 60 de metri pe secunda, la vibratii si cutremure. Aproximativ 129 de tone de fier au fost colectate de la aproape 100 de milioane de fermieri toate statele Indiei pentru ridicarea bazei statuii. ″Statuia Unitatii″⁣, dupa cum a fost numita, va fi deschisa publicului incepand din trei noiembrie.