Canada se pregateste sa devina cea mai mare tara din lume care legalizeaza consumul recreational de marijuana. Din 17 octombrie, canadienii isi vor putea cumpara canabis de la dispensare sau de pe internet, iar produsul le va fi livrat acasa.

Publicat:11.10.2018, 10:55

Canada se pregateste sa devina cea mai mare tara din lume care legalizeaza consumul recreational de marijuana. Din 17 octombrie, canadienii îsi vor putea cumpara canabis de la dispensare sau de pe internet, iar produsul le va fi livrat acasa.

În asteptarea liberalizarii, de luni bune, canabisul ia locul legumelor în solariile fermierilor. 

Orville Bovenschen, reprezentantul unei ferme de canabis: “Daca tinem cont de cele mai pesimiste estimari, vânzarile vor ajunge la 75 de mii de kilograme de canabis pe an.”

Potrivit autoritatilor canadiene, 120 de dispensare îsi vor deschide portile pe 17 octombrie, când liberalizarea intra în vigoare. Într-o prima faza, foar planta în stare bruta si tincturile vor fi vândute.

Chris Clay, proprietarul unui dispensar: “Urmeaza o perioada stresanta, dar sunt încântat. Ma bucur ca oamenii nu vor mai fi arestati fiindca au fost gasiti având la ei cantitati mici de canabis.”

Canada devine a doua tara din lume, dupa Uruguay, care liberalizeaza consumul recreational de canabis la nivel mondial. Industria canadiana a marijuanei va avea acces la împrumuturi bancare, iar canadienii îsi vor putea cumpara canabis online.

În Statele Unite, consumul de marijuana e ilegal la nivel federal, desi numeroase state le permit localinicilor sa-si cumpere canabis în scop recreational sau medical.