A fost publicat clasamentul echipelor profesioniste cu cele mai mari salarii din lume. FC Barcelona isi mentine si in acest an pozitia de lider, iar Top 10 este dominat de formatiile din liga-nord americana de baschet, care au ocupat 6 pozitii.

Publicat:23.12.2019, 21:26

FC Barcelona ocupa primul loc in acest top cu un salariu mediu anual de peste 10 milioane de euro, in usoara scadere fata de anul trecut. Lionel Messi are de departe cel mai mare salariu, fiind platit anual cu aproximativ 50 de milioane euro.

Echipa catalana este urmata de Real Madrid – cu 9 milioane euro si de Juventus Torino, cu putin peste 8 milioane. Superstarul Batranei Doamne, Cristiano Ronaldo, incaseaza 30 de milioane de euro pe sezon, contractul lui fiind valabil pana in iunie 2022.

Locurile de la 4 la 10 sunt ocupate de echipele din NBA, cum ar fi Golden State Warriors, Orlando Magic sau Oklahoma City toate cu medii de peste 7 milioane euro. In ce priveste salariul mediu anual din ligile de fotbal, Premier League este in frunte, depasind pentru prima oara in acest an granita de 3 milioane euro. Urmeaza La Liga cu 1,8 milioane si Bundesliga cu 1,25 milioane. Serie A ocupa locul 4 cu peste un milion de euro.