In cazul in care autoritatile din Costa Rica vor admite cererea celor din Romania si o vor extrada pe Elena Udrea, singurul loc in care ar putea sa fie incarcerata, avand in vedere ca intre timp a devenit mama, este Penitenciarul de femei Ploietti - Targ.

Publicat:05.10.2018, 18:49

Penitenciarul este singurul din România care are o secţie speciala pentru mame care alapteaza. De asemenea, închisoarea are camera intima, coafor, sala de sport, camera de alaptat, bloc alimentar propriu şi chiar capela.

Secţia ”Mama şi Copilul” a fost amenajata în anul 2012 şi este destinata deţinutelor care au în îngrijire copii cu vârsta de pâna la 1 an, fiind organizata în doua camere de deţinere, un spalator şi o curte de plimbare.

Potrivit Administraţiei naţionale a Penitenciarelor, camerele de deţinere sunt dotate cu pqturi pentru adulţi şi patuţuri pentru copii, baie proprie şi spatii destinate prepararii zilnice a hranei pentru copii, dotate cu frigider, cuptor cu microunde, plita electrica, storcator de fructe.

În anul 2017, în Secţia ”Mama si Copilul” au fost cazate 8 mame, ce au avut în grija copii cu vârste cuprinse între 2 saptamâni si 12 luni. În anul 2018, au fost cazate în acest spaţiu 6 deţinute, care au avut în îngrijire copii cu vârsta de pâna la un an. 

Sursa foto: Ministerul Justiţiei