Un barbat care a fost tinut prizonier de talibani, impreuna cu sotia sa si cei trei copii, marturiseste ca a crezut ca rapitorii sai glumesc atunci cand i-au zis ca Donald Trump este presedintele Statelor Unite.

Publicat:18.10.2017, 18:32

„Nu mi-a trecut prin cap ca ar putea vorbi serios”, a marturisit Joshua Boyle, un cetatean canadian care, timp de cinci ani, a fost ostatic în Pakistan, alaturi de sotia sa americana si cei trei copii.

Barbatul a fost rapit de gruparea Haqqani în vara anului 2012, împreuna cu sotia sa americana Caitlan Coleman, în timp ce se aflau într-o excursie pe munte.

La acel moment, femeia era însarcinata cu primul copil. Urmatorii doi copii ai cuplului s-au nascut în captivitate, scrie The Independent.

La o saptamâna de la eliberarea familiei, au început sa apara detalii despre viata ca ostatici. Dupa ce au fost rapiti, Caitlan Coleman a fost rapita în mod repetat de membrii retelei Haqqani, care i-au si ucis unul dintre copii.

Pentru copiii familiei, eliberarea i-a pus în fata unei alte lumi. Astfel, Joshua Boyle a povestit ca, atunci când familia sa a ajuns în Canada, copiii sai au experimentat, pentru prima data, beneficiile vietii occidentale. De exemplu, ei nu folosisera niciodata o toaleta, nu vazusera usi – cu exceptia celor pe care rapitorii le încuiau, iar când au ajuns în aeroport, si-au întrebat parintii daca aceea era casa lor.

Sursa: Independent.co.uk