Departamentul de Stat al SUA cere familiilor diplomatilor americani sa paraseasca Venezuela. Decizia a fost luata in urma protestelor violente, care au reizbucnit in ultimele zile. Doar noaptea trecuta, cinci oameni au murit dupa confruntarile cu fortele de securitate.

Publicat:28.07.2017, 15:01


Scosi in strada de partidele de opozitie, mii de oameni au protestat fata de presedintele Nicolas Maduro, acuzat ca vrea sa preia toata puterea in stat. Manifestatiile s-au transformat spre seara intr-un miting violent. Fortele de securitate au incercat sa alunge multimea, a fost deschis focul, iar cinci persoane au murit. 

”Ei si-au dat viata pentru o lupta care ne apartine tuturor. Pentru viitorul nostru si al copiilor nostri trebuie sa continuam aceasta lupta.”

Intre timp, autoritatile au anuntat ca interzic, incepand de astazi, protestele, iar cine se va opune, risca inchisoare. Decizia a infuriat parlamentarii din opozitie, care spun ca nu vor renunta. Pentru ca situatia devina tot mai grava, Departamentul de Stat al SUA a cerut familiilor diplomatilor americani sa plece din Venezuela. Totodata, o companie aeriana columbiana a anuntat ca isi suspenda zborurile in aceasta tara. Proteste pe strazile din Venezuela au inceput inca in luna aprilie. Manifestantii cer demisia presedintelui si alegeri anticipate.