Festival cu miros apetisant in Cecenia. Este vorba despre sarbatoarea frigaruiului, care a adunat sute de pofticiosi. Carnea a sfarait pe gratare, iar bucatarii si-au amintit cele mai bune retete, pentru a pregati ceva gustos.

Publicat:23.04.2017, 12:09


Pe un spatiu de peste 3 mii de metri patrati au fost intinse zeci de mese cu mancaruri traditioanle cecene. Vedeta zilei a fost frigaruiul. 

"Orice marinata trebuie sa fie facuta cu suflet."

Carnea de miel, vita si pui a fost pregatita cu mare grija de cei mai iscusiti bucatari. In scurt timp, mirosul de frigarui s-a simtit aproape in toata capitala, Groznii. Asa ca, lume peste lume a venit la festival. 

"– A iesit? - Da. Este foarte gustos si moale. "

"– Totul a fost organizat la nivel. Frigaruiul este gustos. Într-un cuvânt, sunt bravo."

In afara de carne, oamenii au gasit pe mese legumela gratar sau traditionalul orez. 

"– Cum puteti sa caracterizati orezul? -Divin. "

Cei mai bravi tineri s-au intrecut in competitii sportive. Totodata, oaspetii au avut parte de muzica si dansuri. De la sarbatoare nu a putut sa lipseasca liderul cecen, Ramzan Kadarov, care a vizitat fiecare taraba expusa la eveniment. Festivalul frigaruiului s-a desfasurat pentru a 5-a oara.