Ginerele fostului presedinte Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, si fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru acuzatia de santaj, respectiv complicitate.

Publicat:29.06.2015, 11:31

Pricop si Lucinschi se afla luni la pranz in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, instanta care le va decide soarta. Deocamdata, judecatorul ia in discutie masurile preventive.

Radu Pricop este suspectat de complicitate la sntaj, autorul fiind Segiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova. Acesta, ajutat de Pricop si de un fost procuror DIICOT, ar fi santajat un partener de afaceri pentru a obtine de la el 4 milioane de euro. Victima, Alexandru Horpos, este la randul sau un personaj controversat al carui nume apare in mai multe dosare de coruptie.

Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta relateaza ca Lucinschi i-a luat apararea lui Radu Pricop in fata jurnalistilor, spunand ca acesta nu a participat in niciun fel la faptele acuzate de procurori si ca relatia dintre ei a fost una cordiala si legala. Lucinschi sustine ca i-a cerut lui Pricop doar opinia profesionala, ca avocat, iar procurorii nu isi pot proba acuzatiile. Avocatii lui Lucinschi cer acum ca dosarul sa fie trimis inapoi la DNA.

Cei doi sunt judecati incepand de luni sub control judiciar, masura preventiva a carei ridicare au cerut-o deja.