Dupa calduri insuportabile, Franta a fost lovita ploi puternice. O regiune din sudul tarii a fost inundata, in jur de 1600 de oameni fiind evacuati. Intre timp, Portugalia si Spania continua lupta cu incendiile iar pompierii au spus ca detin controlul asupra flacarilor.

Publicat:10.08.2018, 05:55

Ploile au provocat inundatii in sudul Frantei unde in jur de 1600 de oameni au fost evacuati, cei mai multi dintre acestia se odihneau in aer liber. La o tabara din departamentul francez Gard, au fost evacuati 119 copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

Patru dintre acestia au ajuns la spital cu hipotermie. Un german in varsta de 70 de ani care ajuta la supravegherea copiilor din tabara a fost dat disparut. Ministrul francez de interne a declarat ca in sase departamente a fost stabilita alerta de inundatii iar 17 mii de case au ramas fara energie electrica.

Tot in regiunea sudica ploile au adus grindina de dimensiunea unei mingi de golf sau chiar mai mare. Bucatile de gheata au provocat pagube in curtile localnicilor. 

In tara vecina, cei sapte sute de pompieri spanioli care lupta cu incendiul din provincia Valencia au anuntat ca focarul se afla sub control astfel ca in curand focul nu va mai prezenta o amenintare. Potrivit autoritatilor, flacarile a izbucnit luni in timpul unei furtuni cu descarcari electrice. 

Vesti bune vin si din regiunea Algave din sudul Portugaliei. Flacarile izbucnite de aproape o saptamana sunt sub control, la asta contribuind si vremea prielnica de aseara. Focul a parjolit pana acum o fasie de padure cu o suprafata de 21 de mii de hectare, iar in doua localitati au fost afectate masini si cladiri. In lupta cu incendiul au fost mobilizati o mie de pompieri si soldati.