Dupa o intalnire istorica intre Biserica Ortodoxa Romana si cea din Rusia - cea mai mare biserica ortodoxa din lume - Patriarhul Daniel l-a invitat pe Kiril al Moscovei la sfintirea picturii Catedralei Manturii Neamului - programata peste 5 ani.

Publicat:28.10.2017, 11:40

Invitatia a fost lansata la finalul Liturghiei în care a fost praznuit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. Mii de oameni au venit special la hramul Catedralei Patriarhale, însa în cele patru zile de pelerinaj - peste 60.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaste.

Liturghia a fost oficiata de cei patru mari conducatori ai bisericii ortodoxe din România, Rusia, Cehia si Slovacia, alaturi de toti membri Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române si de un sobor impresionant de preoti.

Patriarhul Kiril i-a daruit Prefericitului parinte Daniel un toiag arhieresc, dar si o placheta cu chipul Mântuitorului Iisus.

La finalul slujbei Patriarhul Daniel l-a invitat pe reprezentantul celei mai mari biserici ortodoxe din lume, Patriarhul Kiril al Rusiei, la sfintirea picturii Catedralei Mântuirii Neamului, apoi i-a oferit si o icoana cu un fragment din moastele sfântului Dimitrie Basarabov.

Mii de oameni au venit special la hramul Catedralei Patriarhale. În total, în cele 4 zile de pelerinaj, peste 60.000 de oameni au atins moastele sfântului Dimitrie cel nou, ale ierarhului Nectarie si ale Sfântului rus Serafim de Sarov- fragment primit în dar de la Patriarhul Kiril.

Si aseara, oamenii au asteptat ore întregi la coada în frig si s-au încalzit cu ceaiul primit de la oamenii bisericii.

Sute de pelerini au îndurat frigul citind în liniste, la coada, Acatiste sau rugându-se în taina.

Multi au plecat acasa cu iconite sau busuioc.Sfintele moaste vor ramâne expuse în baldachinul din fata catedralei patriarhale pâna duminica seara.