Ministerul Afacerilor Externe a anuntat sambata ca romanul ranit in urma prabusirii podului rutier Morandi de la Genova a murit.

Publicat:18.08.2018, 17:07“Cetateanul român ranit în urma prabusirii viaductului Morandi a încetat din viata în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de catre medici atât familiei, cât si reprezentantilor Consulatului General al României la Torino aflati la spital.

Reprezentantii echipei consulare sunt în contact cu familia cetateanului român si acorda asistenta consulara necesara în astfel de situatii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufletit si a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile”, precizeaza MAE într-un comunicat de presa.


Românul fusese internat în coma profunda de gradul IV la o unitate medicala din Genova. Agentia de presa italiana ANSA a transmis sâmbata ca bilantul de peste 40 de morti este înca neoficial.


Autoritatile italiene au declarat sâmbata zi de doliu national în Italia, în timp ce la Genova au loc funeralii oficiale ale multora dintre victimele tragediei, întrucât multe familii au decis sa boicoteze evenimentul si sa-si îngroape mortii în mod privat.


Podul Morandi s-a prabusit marti în timpul unei furtuni, mai mult de 30 de masini cazând în gol de la o înaltime de 45 de metri.