Vladimir Putin a confirmat ca Rusia ne va imprumuta 300 din cei 500 de milioane de dolari promisi. O spune Igor Dodon dupa intalnirea cu presedintele rus la Sankt Petersburg. Seful statului da asigurari ca banii vin in aceleasi conditii ca si cei de la partenerii europeni. Totusi, acordul abia urmeaza sa fie negociat in ianuarie.

Publicat:23.12.2019, 15:54

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Banii pe care ii imprumutam urmeaza a fi utilizati pentru proiecte de infrastructura.”

Restul de 200 de milioane de dolari nu se stie cand va veni la noi in tara. Anterior, Maia Sandu, fostul partener de guvernare cu presedintele, comenta ca acest imprumut este luat in conditii dezavantajoase pentru tara noastra.

Asta in timp ce seful statului sustine ca dobanda nu difera de cea oferita de partenerii occidentali. Tot la Moscova, Dodon s-ar fi inteles pentru prelungirea perioadei de export fara taxe vamale pentru cinci tipuri de marfuri si posibilitatea introducerii in regim preferential a inca cinci.

De asemenea, in viitorul apropiat, alte aproape 200 de companii de la noi vor avea liber la export spre Federatia Rusa, a anuntat presedintele. Igor Dodon a fost la Sankt Petersburg la sfarsitul saptamanii trecute.