O adolescenta in varsta de 15 ani din Statele Unite a fost aproape sa isi piarda vederea, dupa ce a inceput sa ia un tratament pentru acnee.

Publicat:04.04.2018, 16:12

Emma O’Mahoney, dintr-un orasel din statul Indiana, s-a luptat cu acneea toata viata. Astfel, ea a mers la medic, care i-a prescris un medicament pe baza de doxiciclina, astfel încât fata sa scape de aceasta problema, scrie Independent.

Potrivit Ministerului Sanatatii din Marea Britanie, doxiciclina este folosita pentru tratarea infectiilor pielii, cât si bolilor cu transmitere sexuala, dar si în cazul malariei sau acneei. Cei care îl iau pot manifesta efecte adverse precum dureri de cap, stari de greata, ameteala si sensibilitate la soare. Cu toate acestea, dupa ce adolescenta a luat medicamentul timp de doi ani, a început sa constate ca are dureri de spate.

„Aveam dureri atât de puternice încât nu puteam face nimic la cursurile de dans. Am mers la un terapeut, dar nimic nu parea sa functioneze”, a declarat Emma O’Mahoney pentru Allure.

Dupa aceea, a început sa vada tot mai neclar, ceea ce i-a stârnit îngrijorarea. Dupa mai multe vizite la medici, a fost diagnosticata cu hipertensiune intercraniana, din cauza careia vederea a început sa îi fie tot mai slaba. Într-un an, fata a trecut prin numeroase operatii, ramânând fara vedere periferica, cât si cu dificultatea de a distinge obiectele pe timp de noapte.

Ea a vorbit despre dificultatile prin care trece pe contul sau de Instagram.

„Pentru cei care nu stiu povestea mea, v-o spun acum. Anul trecut pe vremea asta mi-am pierdut o buna parte a vederii. Am decis sa îmi spun povestea pe retelele de socializare pentru ca stiu ca sunt multe întrebari fara raspuns pentru cei care ma vad deplasându-ma cu un baston în mâna. Pe scurt, medicamentele pe care le luam anul trecut mi-au afectat nervul optic, astfel ca mi-au afectat vederea. Când am ajuns la spital, mi-au spus ca as putea ramâna oarba. Datorita oftalmologului si echipei neurologice, am reusit sa îmi recapat destul de mult vederea în ultimul an”, a scris ea pe Instagram.

Sursa: Independent.co.uk