Ministerul de Interne de la Bucuresti a solicitat o noua schimbare a pasaportului, iar proiectul propus a fost adoptat in sedinta de Guvern de miercuri, 9 ianuarie.

Publicat:10.01.2019, 08:57

„Pâna la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autoritatile publice au obligatia sa înlocuiasca stemele si sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora, astfel cum sunt modificate potrivit dispozitiilor acestui act normativ”, precizeaza MAI.

Astfel, va fi schimbata culoarea pasaportului simplu electronic din rosu visiniu, în rosu închis. De asemenea, noul pasaport va avea stema tarii gravata 3D si va fi completata cu o coroana.

Pa pagina 16, titularul pasaportului trebuie sa completeze datele particulare ale unei rude sau ale unui prieten care poatefi contactat în caz de accident: numele, prenumele, adresa, telefon.

Pasapoartele simple electronice vor fi iar modificate, dupa ce anul trecut a fost schimbata durata lor de valabilitate de la 5 ani la 10, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.