Printre victime ar fi si un copil, conform opozantilor regimului.

Publicat:13.01.2018, 11:26Cel putin patru persoane au fost ucise în revolte izbucnite joi din cauza lipsurilor alimentare din Venezuela, afirma opozitia, potrivit DPA.

Printre victime se numara si un minor, a scris joi pe Twitter parlamentarul de opozitie Carlos Paparoni. Revoltele ar fi continuat si vineri.

Trei dintre victime au fost împuscate mortal la Arapuey, în statul Merida din vestul tarii, dupa cei mai multi protestatari au devalizat magazine cu alimente, au relatat cotidianul El Tiempo si alte media.

Primarul din Arapuey, Silvio Torres, a declarat pentru cotidianul El Universal ca victimele au fost ucise de ‘asasini platiti’.

O a patra persoana a murit dupa ce a fost împuscata în picior în timp ce ar fi încercat sa jefuiasca un camion cu alimente în satul Tucani din Merida, conform El Tiempo.

Parlamentarul Carlos Paparoni a afirmat ca zece persoane au fost de asemenea ranite si alte câteva au fost retinute.

Jafuri au fost raportate în mai multe parti din Venezuela, un mare producator de petrol, unde scaderea preturilor la titei a accentuat penuria de alimente si inflatia, estimata de Adunarea Nationala, dominata de opozitie, la 2.616%.

Greutatile economice au determinat sute de mii de persoane sa paraseasca tara.

Opozitia a acuzat joi guvernul condus de presedintele Nicolas Maduro de presupusa moarte a patru persoane, despre care se crede ca erau venezueleni si care s-au înecat dupa ce barca lor s-a scufundat în timp ce încerca sa ajunga în insula Curacao din Caraibe.

Barca transporta circa 30 de persoane. Nu se stie deocamdata ce s-a întâmplat cu restul pasagerilor.

Peste 100 de persoane au fost ucise în protestele antiguvernamentale de anul trecut din Venezuela

Sursa: Agerpres