Sase cetateni straini, condamnati la inceputul anului de Tribunalul Constanta, la aproape 20 de ani de inchisoare fiecare pentru trafic de droguri, au ramas cu aceleasi pedepse dupa ce Curtea de Apel Constanta a respins apelurile acestora.

Publicat:05.10.2018, 14:09Curtea de Apel Constanta a respins, vineri, ca nefondate, apelurile formulate de cei sase cetateni straini împotriva deciziei Tribunalului Constanta din luna ianuarie a acestui an, prin care ei primisera pedepse cuprinse între 18,5 ani si 19,5 ani de închisoare.

Decizia instantei este definitiva.
Astfel, liderul gruparii, Mimoun Kaabouni, de origine marocana, cu cetatenie spaniola si olandeza, va sta dupa gratii 19,4 ani, cetateanul columbian Ramon Diego Narvaez - 19,5 ani, lituanienii Audrius Laurincikas si Vygantas Gaidamavicius au de ispasit o pedeapsa de 18,5 ani de închisoare, iar alti doi membri ai gruparii, Nerijus Mikailionis, Tadas Miceika, tot din Lituania, vor executa o pedeapsa 18,6 ani de închisoare.


Procurorii DIICOT au stabilit ca în perioada aprilie - iunie a anului 2016 barbatii respectiv au introdus în România, prin Portul Constanta, 2,5 tone de cocaina, ei ascuzând drogurile în spatii special amenajate ale unor containere. Astfel, ei au utilizat ca paravan operatiuni de import- export de aproximativ 320 de tone de banane aduse din Columbia în România.


De asemenea, între 21 – 29 iunie 2016, ei au încercat sa scoata din România cantitatea de droguri, aceasta urma sa ajunga în Europa de Vest.
“Pentru extragerea drogurilor, ei au închiriat un depozit pe raza localitatii Eforie Sud, desfasurând aceste activitati la data de 27 iunie 2016 si la data de 29 iunie 2016, orele 20:00, moment în care procurorii D.I.I.C.O.T. împreuna cu ofiteri din cadrul DCCO au descins la acest imobil procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic intern de droguri de mare risc”, spuneau procurorii DIICOT.


Anchetatorii au reusit, astfel, prinderea a cinci dintre cei sase membri ai gruparii. Tot în 29 iunie 2016, Mimoun Kaabouni a fost retinut de catre autoritatile spaniole în timp ce încerca sa paraseasca tara, pe aeroportul din Malaga, el fiind adus în România în septembrie 2016.


Valoarea de piata a drogurilor se ridica la 625 de milioane de euro, afirmau procurorii DIICOT.