Cer locuri sigure de munca si mai mult respect. Zeci de prostituate din faimosul Cartier Rosu au participat la o manifestatie pe strazile din Amsterdam. Femeile sunt nemultumite ca o parte din vitrinele lor au fost scoase, iar acest lucru inseamna reducerea numarului de locuri de munca pentru ele.

Publicat:10.04.2015, 10:24

“Eu stiu altceva ce ne dorim. Voi stiti ce ne dorim noi mai mult. Noi vrem respect! ”

Zeci de oameni, inclusiv persoane care ofera servicii sexuale, au protestat la Amsterdam fata de un proiect al municipalitatii de a inchide o parte din vitrinele la care prostituatele stau pentru a-si alege clientii. 

“Conducatorii Amsterdamului au cu totul alte planuri. Ei vor sa transforme orasul în unul mai decent, intr-o zona mai decenta. Ei spun ca vor sa controleze mai mult industria sexului, pentru ca domeniul este legat de traficul de fiinte umane si de abuz. Noi, însa, consideram ca aceasta este doar o scuza."

Manifestantii spun ca in ultimii ani, dintre cele 500 locuri de munca de pe strada Felinarelor Rosii 115 au disparut. Oamenii afirma ca municipalitatea invoca lupta cu traficul de fiinte umane in sprijinul acestui proiect, cand, de fapt, ar avea  interese imobiliare in acest cartier. 

“Vrem sa fim liberi. Aceasta este o tara unde putem gândi liber. Olanda este un paradis al libertatii si trebuie sa ramâna asa."

Pentru a fi auziti si de conducerea orasului, manifestantii au marsaluit pana la sediul primariei. 

Eberhard VAN DER LAAN, PRIMARUL ORASULUI AMSTERDAM: ”Eu cred ca acesta este ultimul razboi. Razboiul a luat sfârsit. Noul consiliu al orasului a spus ca vrem sa cumparam câteva vitrine, mai mici. "

Manifestantii insa nu au ramas multumiti si au spus ca isi vor vitrinele vechi inapoi. In Olanda, prostitutia este legalizata din anul 2001. Cei care ofera astfel de servicii platesc taxe, contribuie la fondul de pensii si pot primi ajutor de somaj.