Kremlinul sta cu ochii pe Moldova! Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov a anuntat ca liderul rus urmareste atent protestele de la Chisinau. In acelasi timp si guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakasvili s-a pronuntat asupra situatiei din capitala. Fostul presedinte georgian crede ca moldovenii au iesit in strada deoarece au obosit de coruptie si clanuri oligarhice, care se afla la conducerea tarii.

Publicat:08.09.2015, 11:23


Moscova urmareste atent situatia din Moldova! Asta a declarat purtatorul de cuvant a lui Vladmir Putin, Dmitri Peskov pentru presa rusa. Intrebat de jurnalisti daca Putin stie despre ce se intampla la Chisinau, Peskov a spus ca administratia de la Kremlin urmareste cu atentie cum evolueaza lucrurile in Moldova. In acelasi timp, Peskov a mentionat ca liderul rus nu vrea sa faca nici un comentariu pe marginea acestui subiect.

In schimb, guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakasivili a declarat pentru presa ucraineana ca protestele sunt indreptate impotriva oligarhilor si corespund starii din Ucraina. Mai mult, oficialul a mentionat ca desi in Moldova exista puteri pro-moscovite, majoritatea tinerilor care protesteaza tind spre Uniunea Europeana. Saakasvili sustine ca in ultimii ani, oligarhii din Republica Moldova au inceput sa controleze totul -organele de stat, cea mai mare parte a Parlamentului si aproape integral pe premier.

Protestul de la Chisinau continua sa fie reflectat in presa internationala. The Guardian scrie astazi ca in centrul capitalei au fost instalate zeci de corturi, iar oamenii vor protesta pana cand guvernul nu va fi dizolvat.