Declaratiile lui Vladimir Putin nu sunt luate in serios de catre autoritatile din Turcia. Presedintele rus a sugerat ca mandatul actualei conduceri de la Ankara se apropie de sfarsit, iar in replica, premierul turc a declarat ca cel mai probabil Putin isi aminteste de activitatile de pe vremea KGB-ului, doar ca acesta nu mai exista.

Publicat:21.12.2015, 13:53

Poate ca Putin isi aminteste activitatile pe care le avea pe vremea KGB-ului, doar ca acesta nu mai exista de mult timp, iar propaganda sovietica a ramas in istorie”, a afirmat premierul turc citat de presa locala.

Declaratiile vin dupa ce presedintele rus a spus ca “nimic nu este etern sub soare”, referindu-se la conducerea de la Ankara. Autoritatile turce, insa au adaugat ca amenintarile lui Putin sunt insultatoare si nediplomatice si ca nu vor reactiona la ele. In acelasi timp, Vladimir Putin s-a aratat deschis sa coopereze cu Europa si Statele Unite, intr-un interviu pentru o televiziune rusa.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: “Eu cred ca scopul Uniunii Europene este sa uneasca fortele si în economie, si în politica, si în lupta împotriva terorismului, si în problemele ecologice, si în combaterea crimei organizate. Uniti-va fortele cu Rusia. Suntem deschisi pentru aceasta cooperare. Nu vrem sa ne suparam din cauza acestor sanctiuni. Noi asteptam.”

Relatiile dintre Rusia si Turcia s-au tensionat dupa ce aviatia turca a doborat un bombardier rus, pe 24 noiembrie. Atunci, Moscova a anuntat ca incidentul va avea consecinte grave asupra relatiilor dintre aceste doua tari.