Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat de justitia din R. Moldova la ani grei de inchisoare pentru escrocherie si spalare de bani, acuza seful Departamentului Institutiilor Penitenciare, Aureliu Suhan, ca ar fi oferit " date false si eronate" Ziarului de Garda intr-un interviu recent, scrie ZdG.md

Publicat:26.05.2018, 06:54

Platon, detinut în Penitenciarul nr. 13 din Chisinau din 29 august 2016, sustine ca nu are acces la informatie, prin radio si televizor, pe motiv ca „reteaua electrica din institutia penitenciara este supraîncarcata”.

Platon, etichetat „raiderul nr. 1 din CSI”, afirma ca îi este încalcat dreptul la informatiechiar daca nu exista un ordin în vigoare care ar interzice receptionarea aparatajului electric parvenit drept donatie si în pofida unei decizii a instantei de judecata care obliga DIP-ul sa-i asigure dreptul de a avea un televizor în celula de detinere.

Într-un interviu pentru ZdG, publicat la 1 mai curent,  Aureliu Suhan, sef al Departamentului Institutiilor Penitenciare al Ministerului Afacerilor Interne, declara ca Platon dispune „de toate necesitatile în celula.

Are acces la informatie prin radio si televizor. Dispune de un fierbator electric, care se permite”. Totodata, Suhan preciza ca „se întâmpla ca dumnealui este sanctionat, fapt care, cu parere de rau, în ultimul timp se întâmpla mai des, din cauza atitudinii”.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD