Space X a lansat cea mai puternica si performanta racheta a sa. Aceasta ar fi capabila sa duca oameni in spatiu. Aparatul de zbor a decolat cu succes, in aplauzele intregii echipe.

Publicat:12.05.2018, 11:14

Racheta a decolat de la un centru spatial, din Florida, SUA. Totul a avut loc cu succes, iar momentul a fost filmat de numeroase televiziuni, imaginile fiind difuzate in transmisiuni live. Este o racheta din gama Falcon 9, numita Block 5.

Important este ca aceasta ar fi capabila sa duca oameni in spatiu. Conform regulilor NASA, sunt necesare 7 zboruri efectuate cu succes, ca aparatul de zbor sa primeasca certificat pentru misiuni cu astronauti. 

La primul sau zbor, racheta a avut misiunea de a plasa pe orbita primul satelit de comunicatii din Bangladesh. Scop indeplinit la 33 de minute de la lansare. Block 5 ar fi fost imbunatatita de 100 de ori mai mult decat precedentul model, fiind cea mai puternica racheta lansata pana acum de Space X.

Presa straina mentioneaza insa ca aceasta este a doua lansare de rachete pentru companie de la inceputul anului, comparativ cu 5 care au avut loc in 2017, pana la aceasta data.