La mai bine de 4 ani de la disparitia misterioasa a avionului Boeing 777, care efectua zborul MH370, un documentar difuzat de National Geographic a reconstruit momentele finale ale cursei.

Publicat:24.09.2018, 15:17

Potrivit autorilor documentarului aeronava care zbura de la Beijing la Kuala Lumpur a picat într-o ”spirala a mortii” la prabusirea în Oceanul Indian, pe 8 martie 2014, relateaza Daily Mail.

Seria de documentare Drain The Oceans înainteaza teoria ca aparatul de zbor a ramas fara combustibil înainte sa loveasca apa oceanului. Episodul dedicat prabusirii aeronavei MH370 este difuzat marti în Australia. Potrivit specialistilor consultati pentru acest documentar, întai a cedat motorul drept, dupa care cel stâng, ceea ce a facut ca aeronava sa cada în ocean într-o ”spirala a mortii” terifianta.

239 de persoane si-au pierdut viata în urma celui mai mare mister din istoria aviatiei, cum a fost numita tragedia.

O ampla operatiune de cautare realizata de China, Australia si Malaysia, care a costat peste 120 de milioane de euro, a luat sfârsit, fara rezultat, în ianuarie 2017.

O firma americana a reluat cautarile în 2018, folosind drone de ultima generatie, dar tot fara succes.

Pâna acum, trei bucati din avion au fost gasite pe coastele Oceanului Indian, dar aceste fragmente nu au oferit niciun raspuns privind cauzele disparitiei aeronavei.

Un raport prezentat în iulie 2018 de catre autoritatile din Malaysia nu a adus niciun indiciu nou privind motivul disparitiei misterioase a avionului. În raport sunt subliniate greseli si protocoale care nu au fost respectate.

Acesta a fost realizat de o echipa de investigatori malaysieni, dar si din alte state, are 1.500 de pagini si nu ajunge la nicio concluzie clara.