Imagini surprinse de camerele de supraveghere, intrate in posesia CNN, arata un presupus asasin saudit imbracat in hainele jurnalistului Jamal Khashoggi.

Publicat:23.10.2018, 05:14

Un membru din echipa de 15 barbati suspectati de implicare în moartea lui Jamal Khashoggi a fost surprins îmbracat cu hainele pe care le-a purtat ultima oara jurnalistul saudit la intratea în consulatul din Istanbul pe 2 octombrie, relateaza CNN.

CNN a obtinut imagini exclusive de pe camerele de supraveghere din cadrul anchetei derulate de guvernul turc în acest caz. Înregistrarea îl arata pe un presupus asasin iesind pe o intrare din spate a consulatului saudit din Istanbul, purtând hainele lui Khashoggi, o barba falsa si ochelari.

Acelasi barbat a fost vazut în hainele lui Khashoggi, potrivit anchetei derulate de turci, la faimoasa Moschee Albastra la câteva ore dupa ce junalistul saudit a fost vazut în viata ultima data.

Suspectul a fost identificat de autoritatile turce drept Mustafa al-Madani, unul dintre indivizii din echipa de 15 asasini, trimisa sa-l ucida pe Khashoggi în consulatul saudit în timpul unei vizite programate pentru a dobândi documente necesare viitoarei sale casatorii.