Zi sumbra astazi peste Prut. Corpul neinsufletit al Regelui Mihai a ajuns in Romania, unde isi va trai somnul de veci. De dimineata, sicriul a fost adus pe Aeroportul Otopeni, unde au fost prezenti mai multi oficiali, dar si cele cinci fiice ale suveranului. Si o delegatie din Moldova ii va aduce un omagiu Regelui. Presedintele Igor Dodon va trimite un consilier de-al sau, iar primarul suspendat, Dorin Chirtoaca, care se afla sub control judiciar, a primit persmisiunea judecatorilor de a merge in Romania, pentru a fi prezent la funeralii.

Publicat:13.12.2017, 11:33

Regele Mihai s-a intors pentru ultima data acasa, in Romania. La sosirea avionului cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale pe aeroport, la toate bisericile si manastirile din Romania au batut clopotele. La ora 11, opt militari au scos sicriul, acoperit cu steagul regal, si l-au purtat catre catafalc. Regele a fost primit cu imnul Romaniei.

A urmat o emotionanta slujba religioasa, oficiata de un sobor de preoti.

La ceremonie au fost prezente fiicele Regelui, dar si nepotul suveranului, principele Nicolae, insotit de logodnica sa. De asemenea, au participat si mai multi oficiali romani. Dupa ceremonie, sicriul a fost preluat de pe catafalc de cei opt militari ai Garzii de Onoare si dus catre o masina funerara. 

Apoi cortegiul funerar a pornit catre Castelul Peles, acolo unde s-a nascut Regele Mihai. In convoiul de masini sunt si membrii Familiei Regale. Sicriul va fi depus in Holul de Onoare, unde, timp de 4 ore, oficialitatile romane si straine, inclusiv din Republica Moldova, vor aduce un omagiu suveranului

Dupa ora 18, cortegiul funerar se va intoarce la Bucuresti, iar la ora 20:30 trupul neinsufletit al majestatii Sale va fi depus la Palatul Regal, unde se va afla timp de doua zile. Regele Mihai va fi inmormantat sambata, la Curtea de Arges alaturi de sotia sa Ana.