Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a calificat luni seara drept “o tradare” decizia autoritatilor electorale de a anula scrutinul din 31 martie in urma caruia a fost ales in functie.

Publicat:07.05.2019, 20:34

“Cei care iau decizii in aceasta tara pot (...) trada. Dar noi, noi nu vom renunta niciodata, pastrati speranta”, a declarat Imamoglu dupa anuntul Consiliului suprem electoral (YSK) de anulare a votului si organizare de noi alegeri municipale la Istanbul pe data de 23 iunie.

“Condamn YSK, a declarat el, adaugand ca dupa alegerile din 31 martie s-au facut presiuni asupra institutiei, potrivit dpa.

Intr-un discurs combativ, adresat sustinatorilor sai, primarul Istanbulului i-a indemnat pe acestia “sa isi stearga lacrimile” pentru ca “veti vedea, vom castiga impreuna”.

Mii de persoane adunate pentru a-l asculta au cerut autoritatilor electorale sa demisioneze scandand sloganuri in care cereau “drepturi” si “dreptate”.

Decizia anularii scrutinului a fost luata dupa ce AKP, partidul conservator islamic al presedintelui Erodgan, a depus mai multe contestatii in care a acuzat “nereguli masive” la votul din 31 martie de la Istanbul.

Ekrem Imamoglu a castigat in fata contra-candidatului sau, fostul premier Binali Yildirim, candidat din partea AKP, cu o diferenta usor sub 13.000 de voturi.