Vor protesta impotriva desfasurarii concertului de 9 mai. Vorbim despre membrii Actiunii 2012, care intr-un comunicat de presa anunta ca vor cere anularea sau modificarea locatiei concertului, organizat de catre Ambasada Rusiei in PMAN, spre a nu profana insemnatatea locului, care a devenit in timp un simbol al luptei pentru limba, identitate si idependenta fata de URSS.

Publicat:06.05.2013, 10:58

"In vederea lipsei de atitudine din partea autoritatilor locale din Chisinau, cu privire la nenumaratele apeluri de anulare sau modificare a locului desfasurarii concertului organizat de catre Ambasada Rusiei in Piata Marii Adunari Nationale, Platforma Civica Actiunea 2012 va protesta pe 7 si 8 mai.


Membrii Platformei Civice Actiunea 2012 vor initia actiuni de protest in fata primariei municipiului Chisinau, la data de 7 si 8 mai, incepand cu orele 10:00, prin intermediul carora se va cere:

- anularea sau modificarea locatiei concertului, organizat de catre Ambasada Rusiei in PMAN, spre a nu profana insemnatatea locului, care a devenit in timp un simbol al luptei pentru limba, identitate si idependenta fata de URSS;

- declararea zilei de 9 mai – zi de doliu, in memoria tuturor ostasilor cazuti in timpul celui de-Al II-lea Razboi Mondial.

De asemenea, membrii Platformei Civice Actiunea 2012 vor initia, joi, 9 mai, incepand cu ora 11:00, in fata Monumentului lui Stefan cel Mare, o actiune de comemorare a tuturor ostasilor basarabeni cazuti pe campul de lupta in timpul celui de-Al II-lea Razboi Mondial, dar si a tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia.