"Incalcarea Constitutiei este atunci cand transformi Curtea Constitutionala in filiala de partid." Asta a declarat Igor Dodon dupa ce Pavel Filip a spus ca se va adresa Curtii Constitutionale pentru a depasi blocajul creat de Igor Dodon, prin refuzul de a numi ministrii desemnati de PD.

Publicat:20.09.2018, 05:51

Mesajul postat de Igor Dodon pe pagina sa de facebook:

Igor DODON, PRESEDINTE: "Domnul Prim-Ministru Filip are ministri care nu pot lucra eficient si apoi încearca sa puna în locul lor altii si mai incompetenti. Aceasta e o problema cronica a guvernarilor eurounioniste si premierul nu trebuie sa dea vina pe Presedintie pentru esecurile si politica de cadre proasta a Executivului.

Populism este atunci cînd îti amintesti de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. Iar încalcarea Constitutiei este atunci cînd uzurpezi puterea si transformi Curtea Constitutionala în filiala de partid.

 Colaborarea dintre institutiile statului presupune dialog, nu fortarea sefului statului sa accepte persoane necalitative în functii înalte. Daca-i vor atît de mult, sa si-i numeasca ei prin mascarada de 5 minute, cum au mai facut-o.

Eu nu voi accepta santaje si ultimatumuri din partea majoritatii parlamentare, care foloseste institutiile puterii ca instrument de presiune. Nu-mi schimb opinia odata luata si nu voi ceda presiunilor.

Nu a ramas mult timp si lucrurile în aceasta tara se vor schimba cardinal, dupa alegeri. Pîna atunci, încercarea eurounionistilor de a guverna si de a schimonosi democratia continua."