Mihai Ghimpu crede ca Vlad Plahotniuc viseaza totusi sa ajunga prim-ministru, iar pe Pavel Filip vrea sa-l faca primar de Chisinau. Iata de ce a si fost retinut si suspendat Dorin Chirtoaca. De cealalta parte, democratii sunt siguri ca seful lor de partid ar fi un bun premier, mai ales ca are toate calitatile necesare. Totusi, acestia evita sa spuna clar daca Plahotniuc se va aseza sau nu in fotoliul de prim-ministru pana la alegerile din 2018.

Publicat:31.08.2017, 14:04

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Visul lui Plahotniuc este sa devina prim-ministru. Pasarea din mana intotdeauna e mai buna decat cea de pe gard, azi detine toata puterea. De aceea eu cred ca acuma, anul acesta se va produce.”

 Pavel Filip si Andrian Candu au evitat astazi presa, iar democratii ne-au spus ca nu comenteaza aceste afirmatii. Nici Vlad Plahotniuc nu ne-a raspuns, ca de obicei, la telefon. Anterior insa atat premierul, cat si seful legislativului au spus ca omul de afaceri s-ar descurca de minune in fruntea Guvernului.

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”Organizare, lider de echipa, viziune, mod de organizare a lucrului, multe, in special drive-ul de lucru si de efort, rezultate. Consider ca VP ar fi un bun prim-ministru, dar si PF e un bun prim-ministru.”

 Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Acest guvern e condus de mine acum. Cred ca dl Plahotniuc este un om care stie a organiza foarte bine lucrurile, vedeti ca de orice s-a apucat i-a reusit, fie ca vorbim de afaceri, fie ca vorbim de politica.”

 Totusi, cei doi evita sa spuna foarte clar ce se va intampla in continuare, mai ales ca functia de premier presupune iesiri publice dese si mai multa comunicare, de care Vlad Plahotniuc se cam fereste.

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”Avem in fiecare saptamana marti sedinta la partid, iesiri la presa dupa, in care iese si dumnealui tot mai des. -Când spuneti ca a început sa iasa mai des, înseamna asta ca se pregateste?-N-am spus asa ceva, azi e lider de partid.”

 Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Eu cred ca dl Plahotniuc ar face fata si ar fi un prim-ministru bun. -Dar în urmatorul an dvs ramâneti în fruntea Guvernului?”Nu vreau sa raspund la aceasta intrebare, e provocatoare. Nu intotdeauna este asa cum vrem noi. Noi suntem exponentii unei echipe mari si deciziile se iau in echipa.-Asta înseamna ca nu excludeti ca s-ar putea schimba premierul în urmatorul an?-Se poate intampla orice, nu se poate intampla. Nu sunt eu cel care ghiceste unele sau altele lucruri.”

 Vlad Plahotniuc a vrut sa devina premier anul trecut si chiar a reusit sa-i convinga pe liberali, pe 14 fosti comunisti si pe 8 fosti liberal-democrati sa semneze pentru candidatura sa. Nicolae Timofti a respins-o insa pe motive de integritate, asa ca democratii l-au propus pe Pavel Filip.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Atunci noi am semnat pentru ca Plahotniuc sa fie prim-ministru. Am vrut bine acestei tari, dar mereu cand vrei sa faci bine, iese rau.”

 Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”-L-ati întrebat vreodata daca regreta ca n-a ajuns prim-ministru? -Nu. -Dar credeti ca regreta?-Nu stiu, daca nu îl întreb. El este un om al mai putinelor regrete si al mai multor rezultate.”

 La briefing-urile organizate la partid, Vlad Plahotniuc a refuzat categoric sa raspunda la intrebari. In cadrul unor interviuri insa nu a vorbit clar la acest subiect, mentionand doar ca a fost o miscare politica. A precizat totusi ca Pavel Filip isi va duce mandatul pana la capat.