Astazi se fac 5 ani de la violentele din 7 aprilie 2009. Ziua in care familia Boboc si-a pierdut un copil. Acesta a fost ucis in timpul operatiunii in forta a politiei. Parintii lui Valeriu Boboc au mers astazi la cimitir pentru a-si comemora fiul in timp ce ucigasul este inca in libertate.

Publicat:07.04.2014, 13:35

Desi este inca foarte mic, Dragos stie cu exactitate pentru ce-a luptat tatal sau.Dragos avea doar doi anisori atunci cand a ramas orfan. El nu-si aminteste prea multe despre tatal sau.

Dupa 5 ani parintii lui Valeriu Boboc spun ca durerea este la fel de mare iar amintirea din ce in ce mai apasatoare.


Ala Boboc este mandra de fiul sau, care si-a pierdut viata pentru o cauza nobila. Totusi, spune ca, daca i-ar sta in puteri sa intoarca timpul inapoi, nu i-ar mai permite fiului sau sa mearga la proteste.

Speranta ca se faca lumina in tot acest mister a murit la sfarsitul anului trecut, cand judecatoria Buicani l-a achitat pe unicul banuit de moartea lui Valeriu Boboc, politistul Ion Perju, in varsta de 30 de ani.

Tot in noaptea de 7 spre 8 aprilie alti sute de tineri au fost retinuti de politie si maltratati in comisariate. Potrivit Ministerului de Interne, circa 270 de persoane au fost torturate atunci. Majoritatea au suferit comotii cerebrale si fracturi. Desi sute de oameni s-au plans ca au fost batuti de politisti, doar 108 au depus plangeri si numai jumatate au ajuns in instante.

Nimeni nu a fost pedepsit deocamdata. Printre acesti tineri a fost si din cei care au cautat dreptatea la CEDO si a fost despagubit cu 15 mii de euro. Iurie Craciuneac are 34 de ani si a isi aduce aminte cu groaza de ziua de dupa 7 aprilie, cand a fost torturat de politie. 


Cand li se va face dreptate si celorlalti tineri ramane de vazut.