Au vrut sa vada cat de destepti sunt. Mai multi elevi din capitala si-au masurat inteligenta la o sesiune de testare IQ, organizata de o companie internationala. Intrebarile de logica au fost destul de accesibile, au spus participantii, rezultatele insa le vor afla abia peste o luna.

Publicat:03.12.2017, 13:32

Cei care vor raspunde cu brio la intrebari vor primi biletul de intrare in comunitatea celor mai destepti oameni ai lumii.

 “Ei deja sunt generatia noua, sper sa ne depaseasca pe noi.”

Testul pentru juniori contine 25 de exercitii, care trebuie rezolvate in 15 minute.

Stefan COCIS, MEMBRU ORGANIZATIE ROMANIA: “Toate intrebarile testului sunt compuse din desene in asa fel incat sa nu aiba importanta in ce limba te-ai nascut si cultura te-ai nascut. Nu exista intrebari de cultura generala sau rationament matematic.”

Elevii care au trecut prin proba de foc, au spus ca intrebarile au fost de dificultate medie. Totusi, statisticile demonstreaza ca doar 2 procente iau un scor bun la test.

“Destul de intens, 20 de min pur si simplu au zburat.”

 “Cele mai simple exercitii erau 3 figuri si trebuia sa gasim figura lipsa, daca nu era in sir o anumita figura, atunci asta era si raspunsul.”

 “Au fost mai mult de logica, unde trebuia sa gasesti un fel de algoritm pentru miscarea urmatoarea.”

Marian ONICA, REPREZENTANT ORGANIZATIE MOLDOVA: "Cei care vor obtine un scor top 2 procente cel mai inalt vor primi o invitatie in Mensa.”

Rezultatele vor fi publicate peste luna.

Stefan COCIS, MEMBRU ORGANIZATIE ROMANIA: "Din istoria de cand eu prezint testul o treime din cei care prezinta ajung sa devina eligibili.”

Pana atunci, incepatorii pot invata din experienta celor care deja fac parte din aceasta comunitate. Diata Gutu are 15 ani si de 2 ani e membru al organizatiei.

Diana GUTU, MEMBRU ORGANIZATIE: “Avem o gramada de proiecte, de exemplu cursul de fizica il facem pe skype, deoarece proful nostru se afla in Elvetia. Cursuri de fizica nu consta in formule. Se aduna copii de toate varstele si punem intrebar, doar fizica teoretica.”

In prezent organizatia numara 130 de mii de membri in peste 100 de tari ale lumii. 

“Pot sa descoper si alti oameni ca mine cu care am aceeasi limba comuna.”

“Este interesant sa vorbesti cu oameni cu care discuti diverse si subiecte mai sofisticate.”

Organizatia a fost fondata in 1946 la Oxford. Testul IQ este unul international si poate fi accesat si pe internet.