Un batran in varsta de 85 de ani, imobilizat la pat, este evacuat fortat din apartamentul sau. Si asta pentru ca ar datora unei fabrici de dulciuri circa 100 de mii de lei, in urma unui contract incheiat in urma cu 15 ani. Batranul neaga ca ar avea vreo datorie si nu vrea sa iasa din apartament.

Publicat:29.11.2013, 18:07


Procesul dureaza de mai bine de 10 ani, iar Curtea Suprema a decis ca locuinta lui Pavel Statco a fost vanduta, iar din banii adunati  sa i se restituie fabricii de dulciuri o datorie de aproape 100 de mii de lei. Batranul ar fi luat dulciuri in urma cu 15 ani, cand avea un magazin, si nu le-ar fi achitat. Astazi executorul judecatoresc a venit insotit de politie sa evacueze fortat apartamentul. 


In timpul ce executorii judecatoresti ii scoteau lucrurile din apartament, barbatului i s-a facut rau si a chemat ambulanta. A refuzat, insa, spitalizarea, de teama ca nu va mai putea intra apoi in apartamentul in care a locuit 35 de ani din viata.


Executorii judecatoresti afirma ca, dupa vanzarea apartamentului, batranului i-ar fi ramas o suma de bani cu care ar fi putut sa-si cumpere o alta locuinta.


Potrivit executorilor judecatoresti, barbatul nu va ajunge in strada, ci va fi plasat intr-un azil. Batranul locuieste singur si nu are nici copii, si nici sotie. Fabrica de dulciuri nu a facut declaratii, afirmand ca litigiul este unul foarte vechi.