Dar din dar se face rai. De asta e sigur un tanar in scaun cu rotile, din raionul Rascani. Inspirat de gestul a sute de necunoscuti, care i-au dat bani pentru o operatie, Sergiu a decis sa creeze un site de donatii. Pentru inceput, si-a propus sa ajute 200 de batrani si sa mearga cu daruri la cinci case de copii.

Publicat:15.12.2018, 15:27

Viata lui Sergiu a luat o intorsatura grava in 2010, cand a nimerit intr-un accident rutier. Nu si-a putut imagina ca sute de persoane necunoscute ii vor sari in ajutor si vor dona bani pentru ca el sa fie operat. A avut nevoie 35 de mii de dolari si a primit de la oameni 27 de mii. 

Sergiu OBADA: “Timp de trei saptamani s-a dunat suma de bani de care aveam nevoie ca sa plec la operatie, de la oameni pe care nici nu ii stiam. “

De atunci au trecut 8 ani, iar Sergiu spune ca in tot acest timp s-a gandit cum sa-i ajute, la randul sau, pe alti oameni. Asa ca, a creat un site de donatii. 

In ajutor i-au venit cativa prieteni, care s-au ocupat de partea tehnica. Platforma online pe care au creat-o se numeste donate.plus. Aici, oricine se poate inregistra si poate sa-si faca auzita povestea. Insa pentru a colecta bani, trebuie sa trimita un set de acte pe posta electronica. 

Sergiu OBADA: “Trebuie sa aduca acte ca el are nevoie de acesti bani. Cine este el cu extrasul de boala. “

 Pana cand oamenii vor afla de site, tanarul spune ca deja a gasit persoane, care ar avea nevoie de ajutor. Isi propune sa adune bani pentru batrani si copiii din cinci orfelinate. 

“Aici se vor colecta banii pentru 200 de batrani si cinci case de copii. Este foarte simplu sa donezi ..exact ca pentru oricine. (fara glasul meu un pic pe rapid“

Fiind lemnar de meserie, Sergiu vrea sa adune bani si din vanzarea meselor pe care le face singur, iar ulterior sa-i doneze pentru campania de Craciun, lansata de el pe site.